Daglenzen

Kies ook voor daglenzen.

Misschien draag jij al zachte lenzen of wil jij binnenkort zachte lenzen gaan dragen, dan is het misschien een verstandige keuze om voor daglenzen te kiezen. Daar de meeste mensen momenteel nog maandlenzen of weeklenzen dragen zien we dat de groep gebruikers van daglenzen steeds groter wordt en dit is ook niet zo gek want daglenzen hebben namelijk veel voordelen t.o.v. maandlenzen en weeklenzen. Het grootste voordeel van het dragen van daglenzen is wel het gemak wat je hebt van deze lenzen. Daglenzen hoef je namelijk niet te onderhouden zoals je dat wel moet bij maandlenzen en weeklenzen. Daglenzen zitten namelijk per stuk verpakt in een blister, dit is een kunststof houdertje waar de lens en lenzenvloeistof in zit en deze lens en lenzenvloeistof zit luchtdicht afgeseald doormiddel van een aluminiumfolie van de buitenlucht.

Dus je pakt dagelijks een nieuw paar daglenzen uit een set blisters, je draagt de daglenzen een hele dag en je gooit dit paar weg aan het einde van de dag en dit herhaal je dus dagelijks. Buiten het feit dat daglenzen je dus veel comfort geven omdat je ze niet meer hoeft schoon te maken omdat je ze toch dagelijks vervangt is een ander groot voordeel dat ze maximaal zuurstof doorlaten.

Daglenzen de meest gezonde vorm van lenzen dragen

Daar je maandlenzen en weeklenzen grondig dagelijks moet schoonmaken omdat ze anders niet meer prettig zitten maar belangrijker nog om te voorkomen dacht ze dichtslibben en hierdoor nog te weinig zuurstof doorlaten naar het hoornvlies van het oog, hoef je dit niet bij daglenzen. Daglenzen krijgen de kans niet om dicht te slibben met vuil, vetten en eiwitten omdat je ze maar kort draagt en hierdoor zal het maximaal benodigde zuurstof het hoornvlies bereiken, dus dit komt de gezondheid van de ogen zeker ten goede. Lenzen die de ogen afsluiten van het benodigde zuurstof kunnen leiden tot vaatingroei en dit is niet goed voor de algemene gezondheid van de ogen.

Dus eigenlijk kunnen we zeggen dat het dragen van maandlenzen de gezondste manier van lenzen dragen is. Misschien dat het in verhouding iets duurder is om daglenzen te dragen maar dat weegt niet op tegen de vele voordelen van deze zachte lenzen.